Kall lussegröt
Kall lussegröt
9 ingredienser
Det här är en kall gröt som vi kallar lussegröt och brukar göra när december närmar sig. Den är superenkel att förbereda en dag i förväg och smakar lite som saffransbulle. Blir extra god med en klick sötad ricotta och lite russin på toppen. /Luise och David
Se Green Kitchen Stories laga receptet

Ingredienser
- 4 dl apelsinjuice (ekologisk)
- 2 dl mjölk (ekologisk havremjölk eller vanlig)
- 1 kuvert saffran (á 0,5 g)
- 5 dl havregryn
- 2 msk chiafrön
- salt
Topping
- 250 g ricottaost (keso eller yoghurt går också bra)
- 2 msk lönnsirap
- 1 dl russin
Gör så här
- Rör ihop apelsinjuice, mjölk och saffran för att få en lussekattsgul och söt vätska. Häll i havregryn och chiafrön och rör om så att allt blandas. Smaka av. Vill man ha en sötare gröt kan man hälla i en skvätt lönnsirap. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten.
- Lägg upp gröten i små glasburkar. Vispa ihop ricottaost och lönnsirap och toppa varje burk med en stor klick ricotta och ett par russin.