Kall lussegröt

Spela video Kall lussegröt
Foto: Tv4

Det här är en kall gröt som vi kallar lussegröt och brukar göra när december närmar sig. Den är superenkel att förbereda en dag i förväg och smakar lite som saffransbulle. Blir extra god med en klick sötad ricotta och lite russin på toppen. /Luise och David

9 november 2017
4

Du behöver

  • 4 dl ekologisk apelsinjuice
  • 2 dl ekologisk mjölk (havremjölk eller vanlig)
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 5 dl havregryn
  • 2 msk chiafrö
  • salt

Topping

  • 250 g ricottaost (keso eller yoghurt går också bra)
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 näve russin

Gör så här

  1. Rör ihop apelsinjuice, mjölk och saffran för att få en lussekattsgul och söt vätska. Häll i havregryn och chiafrön och rör om så att allt blandas. Smaka av. Vill man ha en sötare gröt kan man hälla i en skvätt lönnsirap. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten.
  2. Lägg upp gröten i små glasburkar. Vispa ihop ricottaost och lönnsirap och toppa varje burk med en stor klick ricotta och ett par russin.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept