Kall blåbärssoppa med vaniljglass

Kall blåbärssoppa med vaniljglass
Foto: Tv4

Kall blåbärssoppa med vaniljglass

Av: John - Kil

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1 h + tid i frys

Den här kalla blåbärssoppan med vaniljglass kan även kallas "skogens avslut" och är ett perfekt dessert till en middag i skogens tecken.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vaniljglass

  • 3 dl vispgrädde
  • ca 100 g kondenserad mjölk sötad
  • 2 tsk vaniljsocker

Blåbärssoppa

  • 500 g blåbär
  • 8 dl vatten
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl muscovadosocker

Servering

  • mandelbiscotti

Gör så här

Vaniljglass

  1. Vispa grädden lätt med elvisp.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till.
  3. Tillsätt vaniljsockret.
  4. Häll upp glassmeten i en behållare som rymmer 1 liter, plasta in glassen och låt den stå i frysen ca 4 timmar.

Blåbärssoppa

  1. Koka blåbär med vatten och kanel ca 5 minuter.
  2. Mixa med mixerstav, sila eventuellt och häll tillbaka i kastrullen.
  3. Blanda potatismjöl med lite vatten och vispa ner i soppan och koka upp på nytt. Ta bort kastrullen från värmen när första bubblan syns.
  4. Tillsätt sockret och kyl!

Servering

  1. Häll upp den kalla soppan i skålar och skopa i en sked glass. Servera med biscotti.