Kalkonstek med svamp

Kalkonstek med svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalkonstek med svamp

18 ingredienser

Använd benfritt kalkonkött, t.ex. urbenat bröst eller lår. Rätten är även god att laga på kyckling.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 800-900 g kalkonkött
  • paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 3 msk smör
  • 2 tsk torkad dragon

Stuvning:

  • 500 g champinjoner, skivade
  • 3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • soja
  • 1 msk sherry
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 krustader

Tillbehör:

  • smörfräst gurka
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm ugnen till 175°. Krydda köttet runtom med paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg det i en ugnsform. Blanda smör och soja och pensla över köttet, smula över dragon. Stek mitt i ugnen cirka 1 timme.
  2. Fräs svampen med smöret tills all vätska kokat in. Strö på mjöl, späd med grädde och krydda. Tillsätt sherryn. Sjud ca 30 minuter.
  3. Servera stuvningen i krustader till köttet med smörfräst gurka och svarta vinbär till.