Kalkonstek med svamp

13 röster
6
Kalkonstek med svamp
Foto: TV4

Använd benfritt kalkonkött, t.ex. urbenat bröst eller lår. Rätten är även god att laga på kyckling.

Visa mer
6

Du behöver

  • 800-900 g kalkonkött
  • paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 3 msk smör
  • 2 tsk torkad dragon

Stuvning:

  • 500 g champinjoner, skivade
  • 3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • soja
  • 1 msk sherry
  • salt och svartpeppar
  • 6 krustader

Tillbehör:

  • smörfräst gurka
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda köttet runtom med paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg det i en ugnsform. Blanda smör och soja och pensla över köttet, smula över dragon. Stek mitt i ugnen cirka 1 timme.
  2. Fräs svampen med smöret tills all vätska kokat in. Strö på mjöl, späd med grädde och krydda. Tillsätt sherryn. Sjud ca 30 minuter.
  3. Servera stuvningen i krustader till köttet med smörfräst gurka och svarta vinbär till.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept