Kalkonfrikassé med tomat

Kalkonfrikassé med tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalkonfrikassé med tomat

11 ingredienser

En lättlagad och god rätt. Du lagar den under tiden potatisen kokar. Kalkonköttet kan ersättas av kyckling eller om så önskas med fläskfilé.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalkonfilé
  • 50 g smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 100 g champinjoner
  • 12 salladslökar (eller 24 smålökar)
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Skär kalkonköttet i bitar och fräs dem hastigt gyllenbruna i smör.
  2. Häll på vinet och pressa i vitlöken. Tillsätt salt, peppar, tomatpurén och buljongen. Det ska precis täcka köttet. Låt småkoka under lock ca 20 minuter.
  3. Skär de sköljda champinjonerna i bitar och stek dem i smör och blanda ner i köttet. Skala och koka smålökarna i saltat vatten. Lägg dem i frikassén. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.