"Både salt och sött, krispigt och lite hetta. Fantastiskt goda som de är, till fördrinken, lägga på snittar eller toppa på en sallad. Testa att krossa chipsen över en god vaniljglass!" /Victoria Nordström
Ingredienser
6 - 8
200 g grönkål (eller svartkål)
0,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
1-1,5 tsk chilipulver (gärna gochugaro eller piment ´d esplette- beroende på hur stark chilin är)
2 msk dadelsirap
Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
Skölj grönkålsbladen och torka dem noggrant, använd gärna en salladsslunga.
Massera kålbladen med olja, salt och lite chilipulver. Massera därefter in dadelsirap noga.
Smaka av med eventuellt mer salt och chili.
Fördela kålbladen noggrant på två plåtar med bakplåtspapper. Kålbladen får inte ligga på varandra.
Rosta i ca 25 minuter tills de är frasiga och torra. Byt plats på plåtarna var tionde minut om du inte har varmluftsugn.