Kalaskaka med citronglasyr
Kalaskaka med citronglasyr
13 ingredienser
Enkel och vansinnigt god mjuk kaka toppad med ett lager sötsyrlig citronglasyr. Perfekt att baka till många.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Kalaskaka
- 200 g smör
- 5 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl farinsocker
- 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
- 1 dl mjölk, kall
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 100 g smör
- 200 g florsocker
- 1 msk citronsaft
- strössel, till dekoration
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg, strösocker, farinsocker och finrivet skal från citron poröst.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål, vänd ner det i äggvispet varvat med smöret och mjölken.
- Fyll formen och grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den kommer ur torr ur kakan. Låt kakan svalna.
- Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Spä med citronjuice tills du har en krämig glasyr.
- Bred glasyren över kakan och strö över strössel över. Skär kakan i bitar.