Steak sandwich

POPULÄRT
Steak sandwich
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Steak sandwich

17

28 ingredienser

30 min

Ursäkta språket, men den här smörgåsen är så förbaskat god! Servera den gärna tillsammans med en kall öl, chips och en enkel sallad. Mer behövs inte. Recept från boken Kalasgott.

Läs mer om boken

Kalasgott


Ingredienser

portioner4
  • 1 gigantiskt ciabatta (eller surdegsbröd)
  • 4 skivor ryggbiff
  • 4 dl salladsmix
  • 8 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 paprika (i valfri färg)
  • 0,5 gurka
  • 0,5 kruka basilika, bladen
  • Ett par kvistar gräslök
  • olivolja (eller smör)
  • salt
  • svartpeppar

Örtkräm

  • 2 dl majonnäs (köp färdig eller gör egen)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk basilika, bladen
  • 0,25 röd chilifrukt, med eller utan kärnor
  • salt
  • svartpeppar

Majonnäs

  • 4 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 nypa strösocker
  • 5 dl rapsolja
  • en skvätt citronsaft
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj alla grönsakerna.
  2. Dela tomaterna, strimla rödlöken, paprikan och gurkan.
  3. Skär upp brödet, smöra det och bred ut hälften av örtkrämen.
  4. Fördela alla grönsaker över bottendelen.
  5. Krydda ryggbiffsskivorna med salt och peppar.
  6. Grilla köttet lätt rosa inuti med lite olivolja på, eller tillaga det i en stekpanna med mycket smör.
  7. Strimla köttet och sprid ut det över smörgåsen.
  8. Toppa med örter, lägg på brödlocket och skär upp i portionsbitar.
  9. Servera med resten av örtkrämen.
  10. Örtkräm
    Mixa alla ingredienser till en slät kräm.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Majonnäs
    Rör ihop äggulorna med senapen, vinägern och sockret.
  13. Under hysterisk vispning (använd gärna en elvisp), häll oljan i en tunn stråle ned i äggulorna tills det har blivit en tjock och fluffig majonnäs.
  14. Smaka av med en skvätt citronsaft, salt och vitpeppar.
  15. Majonnäsen håller sig i kylskåpet 7–10 dagar.