Gnocchigratäng med spenat och ricotta

Recept på pastagratäng
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Gnocchigratäng med spenat och ricotta

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

14 ingredienser

40 m

Recept från boken Kalasgott.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl färsk spenat
  • 400 g ricotta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ägg
  • 500 g gnocchi (färsk)
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,25 citron
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Strimla oregano och basilika grovt.
  4. Fräs lök och örter i olivolja tills löken mjuknat.
  5. Rör i spenaten och låt den mjukna en aning. Rör i ricottaosten, crème fraichen, ägget och gnocchin.
  6. Smaka av med salt, peppar och en skvätt citronsaft.
  7. Häll över allt i en ugnsform, strö över den rivna parmesanosten och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills gratängen är bubblig och gyllene.