Gnocchigratäng med spenat och ricotta

Recept på pastagratäng
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Gnocchigratäng med spenat och ricotta

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

14 ingredienser

40 m

Recept från boken Kalasgott.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl färsk spenat
  • 400 g ricotta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ägg
  • 500 g gnocchi (färsk)
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,25 citron
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Strimla oregano och basilika grovt.
  4. Fräs lök och örter i olivolja tills löken mjuknat.
  5. Rör i spenaten och låt den mjukna en aning. Rör i ricottaosten, crème fraichen, ägget och gnocchin.
  6. Smaka av med salt, peppar och en skvätt citronsaft.
  7. Häll över allt i en ugnsform, strö över den rivna parmesanosten och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills gratängen är bubblig och gyllene.