Kalas-Karins höjdpunkt

Kalas-Karins höjdpunkt
Foto: TV4

Kalas-Karins höjdpunkt

32

2 steg att laga

5 ingredienser

4 h

Hemgjord glass gjord på bara två ingredienser som kräver liten arbetsinsats. Toppa med digestivekex och apelsin. 

Dryckestips: ”Kalleske JMK Shiraz VP 2015.”

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl kondenserad mjölk sötad
  • 5 digestivekex
  • 1 tsk havssalt (efter smak)
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden och blanda ihop den med den kondenserade mjölken till en smet. Ställ glassmeten i frysen minst 4 timmar.
  2. Topping
    Krossa digestivekexen och blanda med havssalt. Smaka av så att det blir lagom mycket saltsmak. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Lägg upp glassen och toppa med kexen och apelsinbitarna.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer