• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kalas-Karins höjdpunkt

Kalas-Karins höjdpunkt
Foto: TV4

Kalas-Karins höjdpunkt

2 steg att laga

5 ingredienser

4 h

Hemgjord glass gjord på bara två ingredienser som kräver liten arbetsinsats. Toppa med digestivekex och apelsin. 

Dryckestips: ”Kalleske JMK Shiraz VP 2015.”

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl kondenserad mjölk sötad
  • 5 digestivekex
  • 1 tsk havssalt (efter smak)
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden och blanda ihop den med den kondenserade mjölken till en smet. Ställ glassmeten i frysen minst 4 timmar.
  2. Topping
    Krossa digestivekexen och blanda med havssalt. Smaka av så att det blir lagom mycket saltsmak. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Lägg upp glassen och toppa med kexen och apelsinbitarna.