Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kakvåfflor
Foto: TV4
Kakvåfflor
0
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Våfflor med frisk och god fyllning.
Våfflor
Ingredienser
3 ägg
1,25 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g margarin, smält
Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 citron, saft och rivet skal
5 gelatinblad
florsocker, till garnering
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
Vispa grädde och äggvitor var för sig. Rör äggulor och socker vitt. Tillsätt citron och gelatin. Vänd ned grädde och sist äggvitor. Ställ i kylen.
Vispa ägg och socker vitt till våfflorna. Blanda de torra ingredienserna och rör ned. Rör ned margarinet.
Grädda våfflor, låt dem svalna på galler. Bred citronfromage som mellanlägg. Sikta florsocker över och låt kallna i kylen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut