Kaiserschmarrn med äppelsås och russin


Kaiserschmarrn med äppelsås och russin
14 ingredienser
30 m
"Har du suttit i en alpstuga och avnjutit den här delikatessen förstår du varför rätten blev den österrikiske kejsaren Franz Josephs favorit. Om inte, så är det dags att smaka den här blandning av tjockpannkaka och sufflé nu. Den serveras med äpplen eller plommon, men viktigast av allt är florsockret som klär rätten likt de snöklädda alptopparna." /Henrik Söderling
Se Henrik Söderlind laga receptet

Ingredienser
Kaiserschmarrn
- 3 ägg
- 2,4 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 msk smör
- 2 msk smör
- 1 msk strösocker
Äppelsås
- 1 äpple (grönt)
- 2,5 dl äppelmust
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk potatismjöl
- 3 msk russin
Servering
- 0,5 dl florsocker
Gör så här
Kaiserschmarrn
- Separera äggen.
- Blanda äggulor, mjölk, mjöl, socker och salt till en pannkakssmet.
- Vispa äggvitan hårt tills du kan vända bunken över huvudet.
- Blanda ner lite av äggvitan i pannkakssmeten. Vänd sedan ner resten försiktigt med en slickepott.
- Stek hela smeten i smör på medelvärme i 5 minuter. Vänd och stek 3 minuter till, eller tills smeten känns fast.
- Dela pannkakan med två gafflar i mindre bitar. Stek bitarna med ytterligare 2 msk smör och 1 msk socker i 2 minuter.
Äppelsås
- Skala och skiva äpplet i mindre bitar.
- Värm musten med sockret.
- Blanda ut potatismjölet i 1 dl av musten och häll tillbaka i kastrullen. Låt puttra i 5 minuter.
- Lägg i äpplena och russinen innan servering och låt puttra i 5 minuter till.
Servering
- Lägg upp pannkakan och pudra över rikligt med florsocker med en tesil. Lägg äppelsås vid sidan.
- Servera!