Kailaan med ostronsås

Kailaan med ostronsås
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Kailaan med ostronsås

4 ingredienser

30 m

”Ostronsås har umami, sälta och sötma i en naturligt fin balans som passar oerhört bra med bladgrönsaker. Här serveras den med kailaan, kinesisk broccoli men passar också utmärkt till andra grönsaker så som haricot verts eller broccoli. Se bara till att anpassa koktiden efter råvaran.” /Jimmy Guo

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök
  • 300 g grönsaker
  • 2 msk ostronsås
  • neutral olja (till stekning)

Gör så här

  1. Hacka vitlöken.
  2. Skär grönsakerna i 5 cm stora bitar, skala eventuella stammar.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
  4. Blanchera grönsakerna i vattnet tills de är mjuka men har kvar en liten kärna, ca 1–2 minuter. Fiska upp och lägg på serveringsfat.
  5. Hetta under tiden upp woken på medelvärme. Tillsätt 3 msk olja och vitlöken och låt den precis bli gyllenbrun i kanterna.
  6. Tillsätt ostronsåsen och 2 msk vatten. Låt det precis koka upp och ringla sedan såsen över de blancherade grönsakerna.
  7. Servera!