Kaffetryfflar med rom

18 röster
10 m + tid i kyl
20 stycken

Finns det något lyxigare än tryfflar gjorda på mörk choklad och smaksatta med kaffe och rom? Dessa är dessutom dekorerade med gulddust för en extra festlig känsla. Receptet är väldigt enkelt men resultatet blir gudomligt smarrigt!

Visa mer
10 m + tid i kyl
20 stycken

Du behöver

  • 250 g mörk choklad, 70%
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk svart kaffe
  • 1 msk rom, gärna mörk
  • Kakaopulver, att rulla tryfflarna i
  • Gulddust, att strö över bollarna
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden tillsammans med kaffet och vaniljsockret, dra av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  3. Tillsätt rommen och smöret.
  4. Häll över smeten i en skål och låt stelna, gärna ett par timmar i kyl.
  5. Rulla till runda kulor och rulla dem i kakaopulver. Toppa med lite ätbart och festligt gulddust.
I samarbete med Kökets box
26 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...