Kaffe på cikoria

NYHET
Kaffe på cikoria
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Kaffe på cikoria

0

4 steg att laga

1 ingredienser

Kaffesurrogat gjort på rötterna från cikoriaväxten. Kaffe bryggt på cikoria är naturligt fritt från koffein. 

Ingredienser

  • rötter från cikoriablomman
  • vatten

Gör så här

  1. Ta rötter från cikoriablomma och skär i bitar. Låt rötterna torka. Du kan torka dem i en frukt- och svamptork eller i ugnen på 50 grader med luckan lite på glänt.
  2. Om du rostar rötterna så blir smaken lite mer likt kaffe. Marie rostar rötterna i en kaffebönsrostare på gasolspisen men det går också bra att rosta dem i en stekpanna på spisen. Rosta rötterna rejält men se till att de inte bränns.
  3. Mixa rötterna i en mixer till ett pulver.
  4. Dosera pulvret som vanligt kaffe i en melittabehållare. Häll på kokande vatten eller brygg på det sätt du brukar. Kaffet är klart!
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer