Kaffe på cikoria

Kaffe på cikoria
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Kaffe på cikoria

3

1 ingredienser

Kaffesurrogat gjort på rötterna från cikoriaväxten. Kaffe bryggt på cikoria är naturligt fritt från koffein. 

Ingredienser

  • rötter från cikoriablomman
  • vatten

Gör så här

  1. Ta rötter från cikoriablomma och skär i bitar. Låt rötterna torka. Du kan torka dem i en frukt- och svamptork eller i ugnen på 50 grader med luckan lite på glänt.
  2. Om du rostar rötterna så blir smaken lite mer likt kaffe. Marie rostar rötterna i en kaffebönsrostare på gasolspisen men det går också bra att rosta dem i en stekpanna på spisen. Rosta rötterna rejält men se till att de inte bränns.
  3. Mixa rötterna i en mixer till ett pulver.
  4. Dosera pulvret som vanligt kaffe i en melittabehållare. Häll på kokande vatten eller brygg på det sätt du brukar. Kaffet är klart!