Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi

5 röster
30 m
4
Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi
Foto: TV4

Ta vara på resterna från julbordet och gör en härlig tacomiddag! Fyll tortillabröd med rödbetssallad, grönkål och halloumi/köttbullar.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8-12 små vetetortillas
  • 5 dl rödbetssallad
  • 3 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 lime, skal och saft
  • 200 g grönkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja
  • 300 g halloumi eller köttbullar
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda rödbetssalladen med den rivna ingefäran, cayennepeppar och limezesten.
  2. Repa kålen och krama den kraftigt med limejuice, salt och 2 msk olivolja tills den är mjuk och medgörlig.
  3. Förbered med att lägga ut tortillabröden, 2 eller 3 per person, på tallrikar och lägg på en rejäl klick rödbetssallad och kramad kål.
  4. Bryt sönder (skär inte!) halloumin och stek i en panna med 2 msk olivolja. När den är krispig och mjuk toppar du tortillasen med osten.
  5. Avsluta med krispig rostad lök, färsk koriander och lite hackad röd chili.
22 december 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...