Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi

Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi

6

5 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Ta vara på resterna från julbordet och gör en härlig tacomiddag! Fyll tortillabröd med rödbetssallad, grönkål och halloumi/köttbullar.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8-12 små vetetortillas
  • 5 dl rödbetssallad
  • 3 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 200 g grönkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja
  • 300 g halloumiost (eller köttbullar)
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Blanda rödbetssalladen med den rivna ingefäran, cayennepeppar och limezesten.
  2. Repa kålen och krama den kraftigt med limejuice, salt och 2 msk olivolja tills den är mjuk och medgörlig.
  3. Förbered med att lägga ut tortillabröden, 2 eller 3 per person, på tallrikar och lägg på en rejäl klick rödbetssallad och kramad kål.
  4. Bryt sönder (skär inte!) halloumin och stek i en panna med 2 msk olivolja. När den är krispig och mjuk toppar du tortillasen med osten.
  5. Avsluta med krispig rostad lök, färsk koriander och lite hackad röd chili.