Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi

Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Julresttacos med ingefärskryddad rödbetssallad och halloumi

6

5 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Ta vara på resterna från julbordet och gör en härlig tacomiddag! Fyll tortillabröd med rödbetssallad, grönkål och halloumi/köttbullar.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8-12 små vetetortillas
  • 5 dl rödbetssallad
  • 3 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 200 g grönkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja
  • 300 g halloumiost (eller köttbullar)
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Blanda rödbetssalladen med den rivna ingefäran, cayennepeppar och limezesten.
  2. Repa kålen och krama den kraftigt med limejuice, salt och 2 msk olivolja tills den är mjuk och medgörlig.
  3. Förbered med att lägga ut tortillabröden, 2 eller 3 per person, på tallrikar och lägg på en rejäl klick rödbetssallad och kramad kål.
  4. Bryt sönder (skär inte!) halloumin och stek i en panna med 2 msk olivolja. När den är krispig och mjuk toppar du tortillasen med osten.
  5. Avsluta med krispig rostad lök, färsk koriander och lite hackad röd chili.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
elon glass i frys

Smarta tips från Elon!

Så enkelt frostar du av frysen

Läs mer