• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Julius sallad

POPULÄRT
Julius sallad
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Julius sallad

4 steg att laga

18 ingredienser

10 m

”Det finns recept som lämpar sig bättre än andra att göra för en person. Och det här är ett sådant recept, som dessutom ger massor med smak, minimalt med disk och går att variera i oändlighet!” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner1 portioner

Krutonger

  • 2 skiva bröd
  • olja (eller smör att steka i)

Parmesandressing

  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk soja (ljus)
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Sallad

  • 1 förp salladsmix
  • 0,5 dl pumpakärnor

Tillbehör

  • potatis, kokt
  • broccoli, kokt
  • sötpotatis, ugnsbakad
  • rödbeta, ugnsbakad eller kokta
  • ägg, kokt, pocherat eller stekt
  • blandade bönor, kokta
  • lax
  • kyckling

Gör så här

  1. Krutonger
    Skär eller bryt brödet i mindre bitar och stek i en stekpanna med smör eller olja tills det är krispigt.
  2. Dressing
    Blanda samtliga ingredienser till en härlig dressing.
  3. Salladen
    Blanda salladen med dressingen och toppa med kärnorna och krutongerna.
  4. Tillbehör
    Uppgradera salladen med något av tillbehören för en ännu matigare rätt.