Julinlagd citrus med punsch och pepparkaksglass

koket.se
Julinlagd citrus med punsch och pepparkaksglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Julinlagd citrus med punsch och pepparkaksglass

16 ingredienser

2 h

Den här juliga desserten kan bli en succé! Krämigt, frisk och sött i en härlig kombination kan få hela släkten att vilja ha mer.

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 grapefrukt (blond)
  • 2 mandariner
  • 2 limefrukter
  • 2 dl sockerlag (hälften socker och hälften vatten)
  • 4 stjärnanis
  • 4 kardemummakärnor
  • 4 hela nejlikor
  • 4 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 1 citrongräs
  • 4 limeblad
  • 200 g vaniljglass
  • 2 dl pepparkaka
  • ev 2-3 msk punsch (för att göra glassen lite mer vuxen)

Gör så här

  1. Skär alla citrusfrukter i filéer och portionera upp i fyra glasburkar, eller en stor glasburk.
  2. Värm upp sockerlagen med alla kryddor. Låt lagen svalna något innan du häller den över citrusfrukterna. Låt sedan dra i minst 2–3 timmar kallt.
  3. Mixa vaniljglass med pepparkakor i en matberedare.
  4. Ta bort kryddorna och lagen från citrusfrukterna vid servering och fyll på med glass.
  5. Toppa gärna med en pepparkaka.