Julinlagd citrus med punsch och pepparkaksglass

Julinlagd citrus med punsch och pepparkaksglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Julinlagd citrus med punsch och pepparkaksglass

16 ingredienser

2 h

Den här juliga desserten kan bli en succé! Krämigt, frisk och sött i en härlig kombination kan få hela släkten att vilja ha mer.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 grapefrukt (blond)
  • 2 mandariner
  • 2 limefrukter
  • 2 dl sockerlag (hälften socker och hälften vatten)
  • 4 stjärnanis
  • 4 kardemummakärnor
  • 4 hela nejlikor
  • 4 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 1 citrongräs
  • 4 limeblad
  • 200 g vaniljglass
  • 2 dl pepparkaka
  • ev 2-3 msk punsch (för att göra glassen lite mer vuxen)

Gör så här

  1. Skär alla citrusfrukter i filéer och portionera upp i fyra glasburkar, eller en stor glasburk.
  2. Värm upp sockerlagen med alla kryddor. Låt lagen svalna något innan du häller den över citrusfrukterna. Låt sedan dra i minst 2–3 timmar kallt.
  3. Mixa vaniljglass med pepparkakor i en matberedare.
  4. Ta bort kryddorna och lagen från citrusfrukterna vid servering och fyll på med glass.
  5. Toppa gärna med en pepparkaka.