Juliga havrerutor med choklad

Juliga havrerutor med choklad
Foto: Caroline Tengen

Juliga havrerutor med choklad

11 ingredienser

45 min + tid ikyl

Ljuvligt segkrispiga rutor med mustig smak av mörk choklad och pepparkaka.

Testa Dansukker Ljust Muscovadorörsocker!
Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Testa Dansukker Ljust Muscovadorörsocker!

Förhöjer smaken på mjuka kakor, småkakor, desserter, julgodis, och varma drycker.

Läs mer

Ingredienser

styck
  • 150 g smör
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g mörka chokladknappar

Dekoration

  • ca 50 g choklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  3. Blanda alla ingredienser förutom choklad i en bunke. Häll ner smöret och rör om.
  4. Vänd sist ner chokladknapparna.
  5. Tryck ut kakdegen i en bakform som är ca 18x24 cm klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt sedan kakan svalna.
  7. Ställ kakan i kylen för att sätta sig.

Dekoration

  1. Smält chokladen och ringla den över kakan.
  2. Toppa med en nypa flingsalt.
  3. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i bitar.
TIPS!
Fler tips!
Saffran- och pistagekola

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer