Julig rulltårta med hasselnötskräm och kastanj

8 bitar
Julig rulltårta med hasselnötskräm och kastanj
Foto: TV4
8 bitar

Du behöver

Rulltårtsbotten

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Fyllning

  • 250 g kastanjepuré på konservburk (ej kräm)
  • 175 g hasselnötskräm (1 burk)

Dekoration

  • 200 g grädde
  • 500 g mörk choklad, knappar
  • florsocker

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker poröst. Sikta de torra ingredienserna och vispa ihop med äggblandningen. Tillsätt mjölk och vispa ihop.
  2. Grädda på bakplåtspapper på 200 grader i ca 7 minuter. Vänd botten upp och ner på bakplåtspapper och ta bort det gamla pappret.
  3. Fyllning
    Mjuka upp kastanjepurén och hasselnötskrämen i matberedare och vispa ihop tills den är homogen och fluffig
  4. Bred ut fyllningen på den avsvalnade botten och rulla ihop.
  5. Ganache Häll 400 g choklad i grädden och micra tills chokladen har smält, ca 1 min. Låt ganachen svalna till rumstemperatur, gärna över natten.
  6. Chokladflisor
    Smält 100 g choklad och bred tunt på bakplåtspapper. Frys i några minuter och bryt sedan till tunna flisor.
  7. Dekoration
    Ta lite av ganachen och mjuka upp i micron för att kunna hälla över rulltårtan, resterande ganache som är lite fastare fylls i spritspåse för att dekorera. Täck rulltårtan med den mjuka ganachen och dekorera med chokladflisorna. Spritsa på resterande ganache och pudra över florsocker. Servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept