Julig kolamousse med pepparkaka och lingon

Julig kolamousse med pepparkaka och lingon
Foto: Tv4
Catarina König
Catarina König

Julig kolamousse med pepparkaka och lingon

1

8 ingredienser

15 m

Den här underbara desserten bestående av kolamousse, pepparkakssmul och syrliga lingon förenar alla juliga smaker i en och samma tugga!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 8 pepparkakor
  • 4 digestivekex
  • 25 g smör, smält
  • 100 g färskost
  • 0,5 dl karamelliserad mjölk
  • 0,75 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl lingon

Gör så här

  1. Krossa pepparkakor och Digestivekex.
  2. Smält smöret, nästan så att det får bryna lite och rör sedan ner i kaksmulet. Låt svalna.
  3. Mät upp Philadelphia, dulce de leche (karamelliserad mjölk), vaniljsocker och flytande vispgrädde i en bunke. Vispa med elvisp till en fluffig mousse. Inte för lös, inte för hård.
  4. Lägg över moussen i en spritspåse.
  5. Lägg kaksmulorna i botten på ett serveringsglas, spritsa på mousse och toppa det söta med lite syra, lingon!
  6. Servera och njut!