Julig grönkålscaesar med brysselkål, granatäpple och pistagenötter

NYHET
Julig grönkålscaesar med brysselkål, granatäpple och pistagenötter
Olivia Leksell
Olivia Leksell

Julig grönkålscaesar med brysselkål, granatäpple och pistagenötter

13 ingredienser

En härlig grönkålssallad passar perfekt på julbordet. I Olivias variant hittar vi godsaker som brysselkål, pistagenötter och granatäpple. Men pricket över i:et i denna sallad är definitivt dressingen smaksatt med citron och parmesanost - mums!

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 3 sardeller
  • 0,5 citron
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk mjölk

Sallad

  • 250 g grönkål
  • 250 g brysselkål

Servering

  • 1 granatäpple
  • 1 dl pistagenötter
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Klyfta upp granatäpplet och lägg i en bunke med vatten. Pilla ur kärnorna.
  2. Skala pistagenötterna. Koka upp vatten i en kastrull. Koka pistagenötterna i ca 1 min. Häll av i en sil och spola med kallt vatten. Ta av skalet som nu lossnar lätt. Finhacka nötterna.
  3. Riv ner en vitlöksklyfta i en bunke. Tillsätt dijonsenap, äggula, saften från en halv citron och finhackade sardeller. Vispa tills de tjocknar något. Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar tills såsen tjocknar. Späd ut med en skvätt mjölk för en slätare konsistens och smaka av med salt.
  4. Massera grönkålen med lite olivolja för att mjuka upp den. Mandolina brysselkålen och blanda upp med grönkålen.

Servering

  1. Blanda grönsakerna med caesardressingen och lägg salladen på ett fat. Toppa med pistagenötter, granatäpple och några drag svartpeppar.