Julgröt

2 röster
4
Julgröt
Foto: TV4

Risgrynsgröt för sockerälskaren. Gröten varvas med smält socker och dekoreras dessutom med kanel och socker i rutmönster.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk margarin
  • ca 7 dl mjölk
  • Garnering:
  • kanel
  • 2 dl strösocker
  • hackad mandel

Gör så här

  1. Koka riset med vatten, salt, socker och margarin tills vattnet kokat in.
  2. Späd med mjölken lite i sänder och koka gröten klar.
  3. Smält ett par dl strösocker i torr stekpanna på måttlig värme.
  4. Varva gröten med brynt socker, kanel och hackad mandel.
  5. Gör sist en blandning av kanelsocker och garnera ett rutmönster genom en pappersstrut.
26 januari 2009

Laddar fler recept