Wienernougat
Wienernougat
3 ingredienser
ca 30 m + 3 h
Wienernougat, en gammal Aladdinask-klassiker som är enkel att göra men som smakar väldigt tjusigt. Recept från Johanna Westmans bok Julgodis.
Ingredienser
- 100 g mandelspån
- 125 g mörk choklad
- 250 g nougat
Gör så här
- Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
- Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
- Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
- Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
- Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5 x 3 centimeter.
- Förvara nougaten i kylskåpet.