• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Grönsaker med korv och bulgur

0 röster
4
Grönsaker med korv och bulgur
Foto: Josefin Haamer von Hofsten
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 6 korvar, med lite smak på
  • 2 rödlökar
  • 1 broccolibukett
  • 1 röd paprika
  • rödkål
  • 3 morötter
  • chilifrukt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk honung

Lime- och honungsyoghurt

  • 3 dl yoghurt
  • 1 msk honung
  • chilifrukt
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Bulgur
    Läs på förpackningen hur du ska tillaga bulguren.
  2. Korv och grönsaker
    Skala och hacka alla grönsaker.
  3. Skär korven i bitar.
  4. Ta en rymlig stekpanna, helst teflon och häll i rapsoljan och börja steka korven med lite chili.
  5. Häll i de hackade grönsakerna och fortsätt stek på ganska hög värme.
  6. Yoghurt
    Medan det steker gör du såsen. Riv vitlöken och blanda ihop med alla resterande såsingredienser.
  7. Vid servering
    När bulguren kokat färdigt blandar du den med korv och grönsaksblandningen.
29 september 2010