Jordgubbstiramisu med fläder

Jordgubbstiramisu med fläder
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Jordgubbstiramisu med fläder

6

11 ingredienser

30 m

En krämig tiramisu med jordgubbar kommer bli en riktig sommarfavorit! Gör jordgubbstiramisun glutenfri genom att använda glutenfria savoiardikex.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl citronsaft, färskpressad
  • 2 l jordgubbar, färska
  • 2 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 200 g savoiardikex
  • färsk citronmeliss (att dekorera med)
  • florsocker (att dekorera med)

Gör så här

  1. Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en bunke.
  2. Vispa ihop mascarpone, strösocker, vanilpulver samt citronskal och citronsaft med en elvisp i en annan bunke.
  3. Vänd försiktigt ner grädden i mascarponeblandningen med en slickepott till en fluffig och krämig smet.
  4. Ansa och skiva jordgubbarna (spara några hela jordgubbar till dekoration).
  5. Häll flädersaften i en djup tallrik. Doppa varje kex (den sockrade sidan) i saften i några sekunder.
  6. Varva saftdoppade kex, mascarponekräm och jordgubbar i en glasskål. Garnera generöst med jordgubbar, citronmelissblad och florsocker.
  7. Vill du förbereda jordgubbstiramisun någon dag i förväg väntar du med garneringen tills det är dags att servera.