Jordgubbstartletter

Jordgubbstartletter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbstartletter

6 ingredienser

Små vackra jordgubbsbakelser som blir ännu godare med en klick vispgrädde.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 1,5 l jordgubbar
  • honung, flytande
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta ihop degen med vatten. Lägg i kylen 1 timma.
  2. Mixa en puré av cirka hälften av bären. Sjud upp den och söta med honung. Låt den kallna. Skär resten av bären i bitar och blanda ner dem.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och tryck ut dem i små formar. Grädda dem mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Vänd upp dem när de kallnat och fyll med jordgubbarna