Sommartårta med mandelmassebotten, vanilj- och jordgubbskräm samt massor av färska jordgubbar.
Se Magnus Johansson laga receptet
Ingredienser
8 - 10 bitar
Mandelbotten
865 g mandelmassa
260 g strösocker
500 g ägg
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vanilj- och jordgubbskräm
250 g jordgubbspuré
250 g mjölk
0,5 citron, zest och saft
1 vaniljstång
100 g äggula
40 g majsstärkelse
100 g strösocker
25 g smör
500 g grädde, lättvispad
Topping
färska jordgubbar
myntasocker
Gör så här
Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggen, ett i sänder så inga klumpar bildas. Vänd till sist ned siktat mjöl och bakpulver.
Fyll i valfria formar med ca 325 g smet per form. Baka i 190 grader, ca 25 minuter och låt svalna
Låt sedan jordgubbspuré, mjölk, citronzest samt vaniljstång koka upp.
Vispa upp äggula med socker samt maizena lätt för hand.
Tillsätt i den varma mjölken och låt krämen kokas riktigt tjock. Tillsätt sist smöret och häll ut krämen på bleck och låt svalna i kyl med plastfilm på.
Passera vaniljkrämen genom en sil. Vispa grädden lätt och vänd ned den i den kalla krämen.
Bred sedan ut vaniljkrämen i mitten på tårtan. Dekorera med massor av färska jordgubbar och toppa med myntasocker.