Jordgubbsmarmelad med chili

Markiz Talhaoui

Jordgubbsmarmelad med chili

9 ingredienser

40 m

Ta vara på de sista jordgubbarna och gör den här heta marmeladen med chili!

Ingredienser

portioner sats
  • 1 l jordgubbar
  • 2 lökar
  • 0,5 chilifrukt
  • 3 äpplen, tärna
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2-5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa och skär jordgubbarna i bitar.
  2. Skala och hacka lökarna.
  3. Kärna ur och strimla chilin.
  4. Fräs äpple, lök och chili i en gryta med olja.
  5. Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt. 

(Börja med 2 dl strösocker och smaka av efter hand, tillsätt mer efter eget önskemål) Koka utan lock i 20–30 minuter tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar.
  6. Förvara kallt.

 Håller ca 1 vecka i kyl. (Vanligt socker har sämre hållbarhet än syltsocker som innehåller konserveringsmedel).