Jordgubbsmarmelad med chili
Jordgubbsmarmelad med chili
9 ingredienser
40 m
Ta vara på de sista jordgubbarna och gör den här heta marmeladen med chili!
Ingredienser
- 1 l jordgubbar
- 2 lökar
- 0,5 chilifrukt
- 3 äpplen, tärna
- 2 msk olivolja
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 2-5 dl strösocker
- 1 kanelstång
- 1 tsk salt
Gör så här
- Ansa och skär jordgubbarna i bitar.
- Skala och hacka lökarna.
- Kärna ur och strimla chilin.
- Fräs äpple, lök och chili i en gryta med olja.
- Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt. (Börja med 2 dl strösocker och smaka av efter hand, tillsätt mer efter eget önskemål) Koka utan lock i 20–30 minuter tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar.
- Förvara kallt. Håller ca 1 vecka i kyl. (Vanligt socker har sämre hållbarhet än syltsocker som innehåller konserveringsmedel).