Jordgubbslemonad med rosmarin

15 m
4 - 6
Spela video Jordgubbslemonad med rosmarin
Foto: TV4

Rosmarin passar inte bara i matlagning utan är faktiskt riktigt gott även i efterrätter och drinkar. Testa Klaras snygga jordgubbslemonad med citron, rosmarin och en rabarberstjälk som drinkpinne!

6 april 2017
15 m
4 - 6

Du behöver

  • 0,5 l frysta jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rårörsocker
  • 4 lime
  • 2 citroner
  • 1 l vatten
  • Färsk rosmarin, 2 kvistar
  • rabarber, till drinkpinne
  • isbitar med ätbara blommor och bär i

Gör så här

  1. Koka ihop jordgubbar, 3 dl vatten och socker i ca 5 minuter. Passera genom finmaskig sil och låt svalna. Pressa i lime och citron.
  2. Häll jordgubbssockerlagen, citrusjuice och vatten i en stor kanna. Halvera rosmarinkvistarna och lägg i kannan. Lägg i isbitarna i glasen med rabarbern som drinkpinne. Toppa med lemonaden.
  3. Klicka på bilden för att se steg för steg hur Klara gör lemonaden.
Kommentera receptet

Fler goda recept