Jordgubbslemonad med rosmarin

Jordgubbslemonad med rosmarin
Foto: TV4
Klara Lind DM
Klara Lind DM

Jordgubbslemonad med rosmarin

9

3 steg att laga

9 ingredienser

15 m

Rosmarin passar inte bara i matlagning utan är faktiskt riktigt gott även i efterrätter och drinkar. Testa Klaras snygga jordgubbslemonad med citron, rosmarin och en rabarberstjälk som drinkpinne!

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 0,5 l frysta jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rörsocker
  • 4 limefrukter
  • 2 citroner
  • 1 l vatten
  • färsk rosmarin, 2 kvistar
  • rabarber, till drinkpinne
  • isbitar, med ätbara blommor och bär i

Gör så här

  1. Koka ihop jordgubbar, 3 dl vatten och socker i ca 5 minuter. Passera genom finmaskig sil och låt svalna. Pressa i lime och citron.
  2. Häll jordgubbssockerlagen, citrusjuice och vatten i en stor kanna. Halvera rosmarinkvistarna och lägg i kannan. Lägg i isbitarna i glasen med rabarbern som drinkpinne. Toppa med lemonaden.
  3. Klicka på bilden för att se steg för steg hur Klara gör lemonaden.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer