Jordgubbsglass med sorbettouch

5 röster
20 m + 6 h i frys
1.5 liter
Jordgubbsglass med sorbettouch
Foto: Ulrika Pousette

Recepten kommer från boken Godare glass av Camilla Hamid, Bonnier Fakta.

Godare glass

"Den här glassen har en konsistens som drar lite mer åt sorbethållet, vilket beror på att jordgubbarna innehåller rätt mycket vätska." /Camilla Hamid

20 m + 6 h i frys
1.5 liter

Du behöver

  • 8 dl jordgubbar, färska eller frysta
  • 1 citron, saften
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa jordgubbar, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med stavmixer.
  2. Vispa vispgrädden till mjuka toppar. Tillsätt jordgubbspurén och vänd försiktigt samman med slickepott till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form som rymmer cirka 1,5 liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.
15 juni 2020