Jordgubbsglass med sorbettouch

Jordgubbsglass med sorbettouch
Foto: Ulrika Pousette
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Jordgubbsglass med sorbettouch

7

5 ingredienser

20 m + 6 h i frys

"Den här glassen har en konsistens som drar lite mer åt sorbethållet, vilket beror på att jordgubbarna innehåller rätt mycket vätska." /Camilla Hamid

Godare glass

Godare glass

Recepten kommer från boken "Godare glass" av Camilla Hamid, Bonnier Fakta.

Ingredienser

portioner1.5 liter
  • 8 dl jordgubbar, färska eller frysta
  • 1 citron, saften
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa jordgubbar, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med stavmixer.
  2. Vispa vispgrädden till mjuka toppar. Tillsätt jordgubbspurén och vänd försiktigt samman med slickepott till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form som rymmer cirka 1,5 liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.