Jordgubbscupcakes
Jordgubbscupcakes
17 ingredienser
1 h
Cupcakes är alltid festligt och mumsigt att bjuda på. Nu på sommaren är dessutom de här godingarna med jordgubbar en riktig fullträff!
Se Sophie Dahlbäck laga receptet

Ingredienser
Cupcakes
- 75 g smör, smält
- 1,5 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron, finrivet skal
- 1 msk vallmofrö
- ca 1 dl rabarber- och jordgubbssylt (köpt eller egengjord)
Jordgubbspuré
- 250 g jordgubbar (färska eller frysta)
- 2 msk florsocker
- 1 tsk citronsaft
Jordgubbsfrosting
- 75 g smör, rumstempererat
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 125 g färskost
- 3 msk jordgubbspuré (från ovanstående recept)
Gör så här
Cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Häll i mjölken och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda i smör- och mjölkblandningen.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner i smeten.
- Blanda i citronskal och vallmofrö.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake och fyll med rabarber- och jordgubbssylt.
Jordgubbspuré
- Värm jordgubbar, florsocker och citronsaft i en kastrull på svag värme tills jordgubbarna börjar mjukna.
- Ta bort kastrullen från värmen och mixa till en slät puré. Ställ in i kylen och låt svalna.
Jordgubbsfrosting
- Vispa rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker krämigt.
- Vispa sedan i färskost.
- Vispa även ner 3 msk jordgubbspuré.
Servering
- Spritsa frostingen på cupcakesen.
- Ringla även över lite mer av jordgubbspurén och dekorerar med färska jordgubbar.