Jordgubbar med gratinerad sabayonne

Jordgubbar med gratinerad sabayonne
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbar med gratinerad sabayonne

4 ingredienser

Sabayonne är ett äggskum kryddat med sött vin. Här är rätten extra lyxig eftersom den gratineras.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar

Sabayonne:

  • 4 äggulor
  • 50 g strösocker
  • 1,5 dl marsalavin

Gör så här

  1. Sabayonne: Lägg ingredienserna i en värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad i en kastrull.
  2. Vispa under uppvärmning tills det är tjockt och blir spår av vispen. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen och vispa i en minut.
  3. Värm ugnen till 275° och grill. Snoppa och skiva jordgubbarna och fördela i fyra ugnssäkra portionsskålar. Slå sabayonnen över.
  4. Gratinera i någon minut och servera genast.