Traditionell grekisk sallad

Foto: TV4
Traditionell grekisk sallad
13 ingredienser
Traditionell grekisk sallad och sötsalt tilltugg på kockens vis.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Grekisk sallad
- 1 gurka
- 1 grön paprika
- 5 bifftomat alternativt 6 kvisttomater
- 2-3 färska lökar (alternativt 1 gul lök)
- 1 dl oliver
- salt
- peppar
- 200 g fetaost
- 0,5 citron
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
Baconinlindade dadlar
- 1 förp dadlar, utan kärnor
- 1 förp bacon
Gör så här
- Skär gurka, tomater och den gröna papriken i bitar. Skala och skär löken i bitar. Lägg i en skål. Fördela oliver, salt och fetaost över. Pressa citronen och stänk den och olivolja över salladen.
- Sätt ugnen på 225 grader. Rulla in varje dadel i en halv baconskiva. Stick i en tandpetare så det sitter. Grädda i ugnen tills baconet får färg, cirka 15 minuter. Servera dadlarna varma eller ljumma.