Monas hemmagjorda violglass som serveras med lakritschips och färska bär .
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Violglass
4 äggulor
0,75 dl strösocker
1 msk vit sirap
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
4 tsk violessens
0,5 krm hushållsfärg
2 Kick till lakritschips
250 g färska bär
Gör så här
Vispa äggulor och socker tills de får en vit färg. Vispa grädden för sig. Blanda därefter samman äggsmet, grädde, violessens, hushållsfärg och vit sirap till önskad konsistens. Frys den färdiga glassmeten i två timmar, helst över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela därefter kicken i 4 jämnstora bitar och fördela över bakplåtspapper på en ugnssäker form. Grädda i 5 minuter. Ta ut och låt chipsen vila tills de fått en knaprig konsistens.