Strawberry fields forever

Strawberry fields forever
Foto: tv4

Strawberry fields forever

Av: Johnny - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

15 min

Kanel- och vaniljfrästa jordgubbar med Rättviksglass. En smakrik efterrätt med smak av både sommar och vinter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman från vaniljglassen. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten från jordgubbarna.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 5 msk smör
  • 5 msk rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 msk malen kanel
  • 4 port vaniljglass

Gör så här

  1. Skär jordgubbarna i delar, exempelvis halvor.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna, häll i sockret och rör tills det löst sig.
  3. Skär upp vaniljstången, skrapa ur de svarta fröna och blanda i dem i smöret.
  4. Pudra kanel över smöret. Lägg till sist i jordgubbarna och fräs dem ett par minuter, (2-3 minuter), under omrörning.
  5. Servera med två glasskulor per portion, kaffe och eventuellt någon likör.