Johans trillingnöt

Johans trillingnöt
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johans trillingnöt

2 ingredienser

Favoritpralinen får numera göras själv - inga problem med Johans enkla recept

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • ca 400 g mörk choklad

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i ugn på 180 grader ca 10 minuter. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalet, låt svalna.
  2. Smält chokladen och doppa nötterna, sätt ihop dom 3 och 3 så att de bildar en trekant, låt stelna och skär bort överflödig choklad.
  3. Smält 2/3 delar av resterande choklad över vattenbad till 48-49 grader.
  4. Finhacka 1/3 av chokladen fint.
  5. När den smälta chokladen är 48-49 grader, blanda i den finhackade chokladen. Rör hela tiden så att den smälter, nu bör den smälta chokladen hålla 29-31 grader, då är den tempererad.
  6. Doppa trillingnötterna i den tempererade chokladen.