Johanna Westmans äppelkonfekt
Johanna Westmans äppelkonfekt
7 ingredienser
Det är enklare än man kanske tror att göra gelékonfekt. De här äppelbitarna smälter i munnen och är lite syrliga i smaken.
Ingredienser
- 3 dl osockrat äppelmos
- 1 citron, saften
- 1 kanelstång
- 5 dl strösocker
- 4 msk flytande Certo fruktpektin
- ca 2-3 dl extra strösocker tilll garnering
Du behöver
- en liten långpanna, ca 20 x 30 centimeter
Gör så här
- Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt allt koka i 10 minuter, rör om då och då så att alllt socker löser sig.
- Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
- Lägg bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar.
- Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 centimeter stora.
- Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.