Mjuk nougat

Mjuk nougat
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Mjuk nougat

4 ingredienser

1h

Nougat tillverkades ursprungligen i Provence och innehöll ljus honung. Nu är det ett måste i den svenska godisskålen på julen.

Ingredienser

portioner
  • 100 g sötmandel
  • 50 g hasselnötter
  • 2,32 dl strösocker
  • 80 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.
  2. Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.