Sparrissoppa

Johan Sörberg

Sparrissoppa

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 25 g smör
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 kycklingbröst
  • 1 boll mozzarella
  • 1 tomat
  • 4 blad basilika
  • 4 blad rucolasallad

Gör så här

  1. Skär sparrisen i bitar, spara knopparna till dekoration. Skala och hacka löken, fräs den i smör i en kastrull tills den mjuknar men utan att den tar färg.
  2. Lägg i sparrisen och vitlöken, hackad. Slå på buljongen och låt koka ner några minuter, tillsätt därefter grädden.
  3. Koka ytterligare och vispa eller mixa därefter soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingen med mozzarellan och tomaten samt basilikan, salt och peppar. Rulla ihop det i smörad folie och baka i ugn ca 10 min på 180 grader. Lägg sedan kycklingen i botten av en soppskål och häll soppan över.