Sparrissoppa
Sparrissoppa
13 ingredienser
Ingredienser
- 400 g grön sparris
- 1 gul lök
- 25 g smör
- 1 l kycklingbuljong
- 1 klyfta vitlök
- 3 dl grädde
- salt
- svartpeppar
- 4 kycklingbröst
- 1 boll mozzarella
- 1 tomat
- 4 blad basilika
- 4 blad rucolasallad
Gör så här
- Skär sparrisen i bitar, spara knopparna till dekoration. Skala och hacka löken, fräs den i smör i en kastrull tills den mjuknar men utan att den tar färg.
- Lägg i sparrisen och vitlöken, hackad. Slå på buljongen och låt koka ner några minuter, tillsätt därefter grädden.
- Koka ytterligare och vispa eller mixa därefter soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingen med mozzarellan och tomaten samt basilikan, salt och peppar. Rulla ihop det i smörad folie och baka i ugn ca 10 min på 180 grader. Lägg sedan kycklingen i botten av en soppskål och häll soppan över.