Ugnsbakade rotfrukter med kassler, fetaost och citronyoghurtcreme
Ugnsbakade rotfrukter med kassler, fetaost och citronyoghurtcreme
14 ingredienser
I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans ugnsbakade rotfrukter med kassler.
Här hittar du Maries
Grillade kassler- och ananasspett med rostade rotfrukter
.
Ingredienser
- 1 kg blandade rotfrukter
- 600 g kassler
- 200 g fetaost
- 4 sardellfiléer
- 2 salladslökar, hackade
- 1 msk färsk rosmarin, grovhackad
- 1 msk timjan, grovhackad
- olivolja
- salt (efter smak)
Sås
- 1 dl matyoghurt
- 1 citron, saften och rivet skal
- 1 krm färsk rosmarin, finhackad
- 2 msk olivolja
- salt (efter smak)
Gör så här
Rotfrukter och kassler
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skölj och hacka rotfrukterna.
- Lägg dem på en plåt.
- Kasslern skärs i skivor och placeras ovanpå rotfrukterna.
- Skär eller smula fetaosten ovanpå kasslern.
- Baka i ugnen tillsammans med örterna, olivolja och salt.
- Ta ut plåten efter 30 minuter, ta av kasslern som läggs åt sidan och hålls varm under tiden (med hjälp av exempelvis folie).
- Lägg på den hackade vårlöken och baka allt i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Sås
- Rör ihop matlagningsyoghurt tillsammans med saften av citronen, örterna och olivolja.
- Smaka av med salt.
Vid servering
- Lägg upp de ugnsbakade rotfrukterna tillsammans med kasslern och fetaosten på en tallrik.
- Tillsätt såsen och lägg 1-2 sardeller sardell ovanpå.
- Garnera med rivet citronskal.