Kalvlever Anglais
Kalvlever Anglais
13 ingredienser
Kalvlever är både billigt och näringsrikt, detta måste vi lära oss och äta, basta! /Johan Jureskog
**Magnus Svenssons dryckestips
**
Canaletto Primitivo artikelnummer 32367 – 75 kr (Apulien, Italien) årgång 2007
Smakrikt fullmatat rödvin med kryddiga inslag och russin med lång eftersmak. Gott till en bit västerbottensost eller till smörstekt kalvlever med salta tillbehör.
Duette Pinot Noir artikelnummer 6602
– 99 kr (Casablanca, Chile) årgång 2008
Kryddigt, druvtypiskt och elegant vin med fatkaraktär och aromer av jordgubbar, hallon, körsbär, färska örter och ingefära. Ett fantastiskt allroundvin som passar till en mängd rätter av fågel, kött och fisk. Vinets finstämda kryddighet gör det till den perfekta partnern till elegant inälvsmat som kalvlever anglais.
Ingredienser
- 200 g bacon, skuret i tjocka strimlor
- 600 g kalvlever (färsk, utan hinna, skuren i centimeter skivor)
- vetemjöl
- 50 g smör
- 1 dl kapris
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 citron, saften
- 1 dl persilja, grovhackad
- salt (efter smak)
- vitpeppar (efter smak)
Servering
- potatis, råstekt
- Smörsauterade sockerärtor
Gör så här
- Stek baconstrimlorna krispiga och spara fettet.
- Lägg baconet åt sidan.
- Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar.
- Häll bort fettet i stekpannan.
- Gå i med resterande baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök.
- Låt småputtra ett tag.
- Skölj ur stekpannan med citronjuicen, gå i med stekt bacon och kapris.
- Vänd ner lite av persiljan.
- Servera allt ovanpå kalvlevern med resten av persiljan som garnityr.