Skaldjurswok

Johan Jureskog
Johan Jureskog

Skaldjurswok

6

5 steg att laga

14 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries skaldjurswok.

Här hittar du Johans

Nudelsallad med räkor

.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 75 g okokta äggnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 100 g ostronskivling (eller annan svamp)
  • 75 g sockerärtor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 500 g kokta skaldjur (t ex räkor, musslor, bläckfisk)
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1,5 dl kokosmjölk lätt
  • 2 msk ostronsås

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna i lättsaltat vatten.
  2. Spola i kallt vatten och ställ åt sidan
  3. Fräs (woka) grönsakerna hastigt i oljan i het panna så att de fortfarande har spänsten kvar.
  4. Lägg ner skaldjuren mot slutet och låt fräsa med en kort stund
  5. Tillsätt ingefära, kokosmjölk och ostronsås och vänd runt så att allt blandas och blir genomvarmt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer