Skaldjurswok

4 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 75 g okokta äggnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika
  • 100 g ostronskivling eller annan svamp
  • 75 g sockerärter
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citrongräs, finhackat
  • 500 g kokta skaldjur, tex räkor, musslor, bläckfisk
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1,5 dl lätt kokosmjölk
  • 2 msk ostronsås

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna i lättsaltat vatten.
  2. Spola i kallt vatten och ställ åt sidan
  3. Fräs (woka) grönsakerna hastigt i oljan i het panna så att de fortfarande har spänsten kvar.
  4. Lägg ner skaldjuren mot slutet och låt fräsa med en kort stund
  5. Tillsätt ingefära, kokosmjölk och ostronsås och vänd runt så att allt blandas och blir genomvarmt.
9 april 2010

Fler goda recept