Ångad hel piggvar med pepparot

Ångad hel piggvar med pepparot
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Ångad hel piggvar med pepparot

2

6 ingredienser

Så enkelt, så gott… /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner4
  • 1 hel piggvar, 2 kg, urtagen. Salt (eller nån annan hel smarrig fisk som gädda, gös, torsk, öring)

Tillbehör

  • citron, i klyftor
  • smör, skirat
  • potatis, nykokt
  • färsk pepparrot, riven
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen med ångfunktion till 80 C. full ånga
  2. Torka fisken och lägg den på det ihåliga blecket och stoppa in termometern på den tjockaste punkten längs ryggraden. Ställ in 50 C. som innetemperatur.
  3. Skrapa av skinnet och salta. Ställ fram hela fisken på bordet och dra av skinnet. Servera fisken med potatis, skirat smör, citron och pepparrot. Garnera med persilja.