Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling

Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling

16 ingredienser

Snabbt och gott. Passar till lunch eller lättare middag. En klassiker på Rolfs Kök signerad den förra ägaren Rolf Nilsson, som enligt ryktet ska ha komponerat denna rätt en söndagmorgon till sin bakfulla fru Sussie.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • 200 g fetaost
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 8 champinjoner
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 gul paprika
  • 1 limefrukt
  • 200 g salladsmix
  • 1 dl limefrukt, juice
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Kycklingen: Skär kycklingfilén i kuber om 3 cm, blanda sedan med tandoorin, oljorna i en bunke. Låt stå och dra ett par timmar.
  2. Salladen: Skär fetaosten i kuber, tomaterna i kvartar, gurkan utan kärnhus i halvmånar, skiva champinjonerna tunt, rödlök i båtar, paprika i stora bitar samt lime i fyra delar
  3. Dressing: Blanda limejuice, sweet chili, kikkomansoja och sesamolja.
  4. Hetta upp en stekpanna och ge kyckling bitarna en snabb och jämn stekyta, häll över i en kastrull och deglasera pannan med lite vatten häll även det i kastrullen. Häll därefter även i dressingen och koka kycklingen klart i spadet.
  5. Fördela salladen, fetaosten samt limelyftorna på tallrikarna och sist precis innan det ska serveras även kycklingen och nappera med lite av spadet.