Johan Sörbergs pavlovabakelser

koket.se
Johan Sörbergs pavlovabakelser
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johan Sörbergs pavlovabakelser

9 ingredienser

1,5 h

Minipavlovas som är härligt krispiga på utsidan och sega inuti. Tricket är att göra dem på varmvispad maräng. Serveras fyllda med vispad grädde, färska bär och sötsyrlig lemon curd.

Starta klippet för att se när Johan och Birgitta visar hur du gör för att lyckas med din pavlova.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Varmvispad maräng

  • 150 g äggvita
  • 300 g florsocker
  • 20 g majsstärkelse

lemon curd

  • 3 citroner, juice och rasp
  • 180 g äggula
  • 150 g florsocker
  • 75 g smör

Servering

  • 300 g grädde, vispad
  • bär och frukt (efter smak)

Gör så här

Pavlova

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Värm äggvita och florsocker över vattenbad, marängsmeten ska bli 60 grader. Rör om hela tiden.
  3. Ta sedan av från vattenbadet och vispa på maxhastighet tills den är helt kall.
  4. Vispa till sist ner maizenamjölet.
  5. Spritsa ut sex stycken maränger på bakplåtspapper, se till att det blir kanter runt om så att det går att fylla marängen med grädde, frukt och lemon curd.
  6. Grädda i ca 60 minuter, marängen skall vara krispig på utsidan och lite seg inuti.

Lemon curd

  1. Pressa och rapsa citronerna. Blanda citronsaft- och rasp, äggula och florsocker i en kastrull. Värm och låt sjuda under 5 min, rör om hela tiden.
  2. Rör ner smör, sila och kyl.

Servering

  1. Fyll den avsvalnade marängen med grädde och frukt. Toppa med lemon curd.