Johan och Elisabeths krabbelurer

Johan och Elisabeths krabbelurer
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Johan och Elisabeths krabbelurer

7 ingredienser

Fluffiga och pösiga plättar som med fördel äts nystekta.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 vaniljstång
  • 150 g strösocker
  • 270 g vetemjöl
  • 250 g mjölk
  • 120 g ägg
  • 10 g bakpulver
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Vispa socker, ägg och fröna från vaniljstången pösigt.
  3. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver och häll ner det i äggvispet pö om pö med mjölken.
  4. Rör smeten klumpfritt.
  5. Stek krabbelurer av smeten i ett smörat plättjärn.