Johan och Elisabeths kladdkaka
Johan och Elisabeths kladdkaka
7 ingredienser
Kladdkaka på konditorns vis! Istället för att röra ihop ingredienserna som i en klassisk kladdkaka vispas i denna variant ägg och socker pösigt och så tillsätts även lite bakpulver för att få lite höjd. Kakan ska vara lite dallrig i mitten när den tas ut ur ugnen, så prova dig fram och lär känna din ugn för optimalt resultat.
Se Johan Sörberg laga receptet

Ingredienser
- 270 g ägg [4 stycken]
- 225 g rörsocker [2,5 dl]
- 225 g mörk choklad 70 %
- 225 g smör
- 180 g vetemjöl [3 dl]
- 7 g bakpulver [1 1/4 tsk]
Till servering
- vispgrädde, lättvispad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt ca 6-8 minuter. Smält chokladen och smöret, blanda till en jämn smet.
- Sikta ihop mjöl och bakpulver, blanda ned i chokladsmeten.
- Fördela smeten i en bakpappersfodrad form som är ca 22 cm i diameter.
- Grädda i 13 minuter, kakan skall vara lös i mitten, låt svalna helt.
- Ät gärna kakan kylskåpskall tillsammans med lättvispad grädde.