Vispa ägg, socker och vaniljextrakt ljust och fluffigt med elvisp, ca 5-7 minuter.
Sikta ner hälften av mjölet och kakaon och rör försiktigt ned med en ballongvisp.
Sikta ner resten av mjöl och kakao. Rör försiktigt ned med en ballongvisp.
Blanda olja och mjölk i en liten skål. Mjölken ska vara varm.
Häll ner 2 msk av den fluffiga smeten i lilla skålen med olja och mjölk. Vispa tills allt är blandat, använd gärna en liten ballonvisp eller gaffel. Vänd ner bladningen i den stora smeten igen. Rör ned försiktigt med en slickepott.
Klä en plåt med bakplåtspapper, viktigt är att pappret också täcker sidorna. Häll smeten i formen och släta till så att den blir jämn och fin.
Grädda i ugnen ca 18-20 minuter.
Ta ut ur ugnen och lyft över kakan med pappret på galler, låt svalna.
Whiskyfrosting
Vispa smöret fluffigt med elvisp. Tillsätt florsocker. Vispa så smöret och florsockret blandas ordentligt.
Tillsätt nu 1 tsk whisky i taget. För varje tesked ska du vispa så vätskan blandas in med frostingen ordentligt.
Hallonsås
Lägg hallon, socker och citronjuice i en kastrull. Koka upp och låt koka några minuter så vätskan släpper.
Sila av kärnorna och låt såsen svalna. Ställ sedan i kylen så den kallnar.
Hallongelatin
Lägg hallonsåsen i en behållare och häll i vattnet.
Lägg gelatinbladen i ett kallt vatten 5 minuter.
Krama ut vätskan ur bladen och lägg antingen i en skål och kör i mikrovågsugnen i ca 20 sekunder. Alternativt låt bladen smälta i en skål över ett vattenbad.
Rör sedan ner det smälta gelatinet i den kalla hallonsåsen.
Nu är hallongelatinet redo att användas.
Bygg ihop bakelsen:
Dela chokladbotten i två lika stora delar.
Ta ena hälften och lägg i en rektangulär/fyrkantig kakform med hög kant.
Spritsa på whiskyfrostingen. Platta sedan ned så det blir rakt och jämnt. Ställ in i frysen så det stelnar, minst några minuter.
Ta ut kakan ur frysen. Häll hallongelatinet jämnt och fint över whiskyfrostingen. Ställ in i frysen så gelatinet stelnar.
Ta kakan ur frysen och repetera samma process med chokladbotten, whiskyfrosting och hallongelatin.
Skär bort kanterna, ta en kniv och skär upp till 5 jämna bitar. Lägg varje bakelse på guldfärgat kartongbit.
Garnera med ett färskt hallon, bladguld, små kuber av inlagd rödbeta och ev tempererad choklad.