Pannacotta med hallonsås

Pannacotta
Foto: TV4

Pannacotta med hallonsås

Av: Jimmy - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

3h

Pannacotta med hallonsås och bär. Klassisk italiensk efterrätt som smeker dina smaklökar.

Vintips från Jimmy
Jean Louis Rosé Brut art nr 77119, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig ochrecepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kandärför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pannacotta

  • 3 blad gelatin
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker

Hallonsås

  • 500 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • färska bär

Gör så här

Pannacotta

  1. Placera gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa ur fröna och lägg dessa tillsammans med stången i en kastrull.
  3. Häll upp grädde och tillsätt socker. Låt koka upp och småkoka i ca 1 minut. Ta av kastrullen från värmen.
  4. Ta gelatinbladen ur vattnet, krama ur dom och rör ner i kastrullen.
  5. Sila bort vaniljstången och slå upp pannacottan i formar eller serveringsfat. Låt stelna i kylen, minst två timmar.

Hallonsås

  1. Tina frysta hallon. Placera hallon och florsocker i en skål och mixa.
  2. Passera de mixade hallonen till en skål genom sil.

Servering

  1. Skär längs kanterna av pannacottan i formen, vänd på tallriken.
  2. Häll på hallonsås och garnera med bär. Servera.