Jessicas vegetariska lasagne

Jessicas vegetariska lasagne
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessicas vegetariska lasagne

34

5 steg att laga

20 ingredienser

1 h

”Krämig och smakrik lasagne som är lika god till middag som matlåda. Vill du halvera receptet så går det bra, går att göra glutenfri med glutenfria lasagneplattor. Vill du också göra en mjölkfri så kan du byta mjölk, grädde, smör och ost mot veganska alternativ.” Jessica Frej

Ingredienser

portioner8 portioner

Vegofärsröra

  • 3 gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g vegofärs (köttfärs går också bra)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 3 dl rött vin
  • 2 burk krossade tomater
  • 2 buljongtärning
  • 0,5 dl soja (ljus)
  • 1 msk soja (mörk)
  • 1 tsk salt

Bechamelsås

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk muskot
  • 1 tsk salt

Till montering

  • 500 g lasagneplattor (jag tar glutenfria)
  • 150 g parmesanost (eller den osten du har hemma)

Gör så här

  1. Vegofärsröra
    Hacka lök och vitlök och fräs i smöret till löken är genomskinlig.
  2. Häll i vegofärs och tomatpuré och fräs ett par minuter till. Häll på övriga ingredienser och låt puttra 20-30 minuter.
  3. Bechamelsås
    Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och slå sen på värmen och låt koka ihop till en bechamelsås.
  4. Montering
    Varva färssås, bechamel och lasangeplattor i två formar.
  5. Avsluta med riven parmesanost och grädda i 40 minuter på 175 grader.